Van ahol jobb, ha nem tévedsz el:

Hortobágy Nemzeti Park Látogatóközpont útbaigazító és tájékoztató táblák, feliratok kivitelezés

Mézes Bernadett
Mézes Bernadett
2024-04-08 12:45
December elején számoltunk be nektek a hírről, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park megbízásából komplex tájékoztató dekorációt készítettünk. Akkor az évvégi hajtásban elmaradt a részletes beszámoló és egy újabb video elkészülte után aktuálissál vált a story.

Turisztikai vállalkozások, cégek jól tudják mennyire fontos, hogy a helyszínre látogatók jól tudjanak tájékozódni és bosszúság nélkül megtalálható legyen minden látnivaló, érdekesség. Hazánk első nemzeti parkjának területe 82 000 hektár...nem árt, ha nem tévedünk el benne…

Az első megkeresés tavaly nyáron történt. Ebben az esetben nagyon alapos és részletes elképzelési tervet kaptunk a generál kivitelezőtől. Minden tájékoztató eszköz pontos mérete, anyaga a tervben lefektetésre került. A gyártásra és a telepítésre készítettük el az ajánlatadási határidőig részletes árajánlatunkat. A megrendelés augusztus elején meg is érkezett. Az engedélyeztetési folyamatokat és a pontos gyártási tervet a fővállalkozó egyeztette a megrendelővel, majd a végső jóváhagyás és a szerződéskötés októberben valósult meg. Ezt követően a gyártás megkezdődhetett és december elejére minden eszköz telepítve volt.

Feketére porfestett, lézervágott, fémlemezből készült több épületfelirat. Ezek a fehér homlokzaton jól érvényesülnek. A méretük úgy került meghatározásra, hogy nagy távolságból is jól láthatóak legyenek, a feliratok betűtípusa is ehhez igazodik: egyszerű, letisztult, könnyen olvasható. A fémbetűket távtartókkal, a karaktereket egyesével rögzítettük a homlokzatra, ez egyfajta lebegő könnyed stílust ad a szövegnek.

null

Több nagyméretű un. totem oszlopot készítettünk a helyszínre. Ezeket dobozos kialakítással gyártottuk, maga az oszlop zárt szerkezetű, porfestett, fém alapanyagú. Tartós UV álló nyomtatással több évig ellenáll az időjárási viszonyoknak. Az oszlopok lábait a helyszínen földbe ástuk és betonoztuk. Masszívan állnak majd sok éven át!

A látogatóközpont bejáratának oszlopsorára készült négy darab molinó, amit bújtatós kialakítással készítettünk, így a felhelyezett alumínium csöves szerkezeten könnyen cserélhető a nyomat. Készültek kisebb tájékoztató, információs táblák plexi lapból is.

null

A leglátványosabb elem azonban kétségkívül a Látogatóközpont – Visitor Center felirat. Az igény szerinti grandiózus felirat, messziről észrevehető, 9 méter hosszú. Egyedi megoldással készült az épület előtti központi helyre került kihelyezésre. Anyaga vaslemez, ahol a karaktereket lézerrel vágtuk ki, a szöveg „átlátszó” a betűk valójában nem is betűk. Az olvashatóságot a környezet teremti meg, mert a kivágott betűkben a háttér jelenik meg, az adott évszaknak megfelelő, növények által adott színben. A vaslemezt a tájból jól kiugró fehér színnel porfestettük, így tartós az időjárásnak ellenálló lett a felirat. A tábla lábait földbe betonoztuk ezért a hortobágyi sík területen nagy erővel fújó szél sem árthat neki.

null

A projekt során készült feliratok, totem oszlopok, információs táblák nem csupán funkcionális, hanem esztétikai értéket is hozzáadnak a parkhoz. Jó példaként szolgál más turisztikai helyszínek számára arról, hogyan lehet a látogatói élményt javítani a tájékoztatás és az útbaigazítás eszközeivel.

null
Legfrissebb cikkek
Molino24 - Nem látszol? Nem játszol!
Molino24 - Nem látszol? Nem játszol!
Tudj meg többet
Választás 2024
Választás 2024
Tudj meg többet
Ha „füstöl a radiál!”
Ha „füstöl a radiál!”
Tudj meg többet
Reklámtáblák, cégtáblák jelentősége és alapanyagai
Reklámtáblák, cégtáblák jelentősége és alapanyagai
Tudj meg többet
Legnépszerűbbek
Molino készítés, molinó gyártás, reklámponyva
Villámgyors molinó nyomtatás!
1 munkanap alatt, többféle alapanyagra is kérheted
2 300 Ft-tól
Tudj meg többet
Cégtábla, reklámtábla - sík
A cetlik ideje lejárt!
Találd meg a tökéletes, szemet gyönyörködtető táblát üzeneted közvetítésére
6 175 Ft-tól
Tudj meg többet
Autómágnes, mágnes matrica
Csak felteszem - leveszem!
Nyom nélkül eltávolítható reklámfelület, változatos méretben és formában
7 500 Ft-tól
Tudj meg többet
Standard Roll up
A kötelező alapfelszereltség
Mutasd meg magad bárhol, bármikor!
21 081 Ft-tól
Tudj meg többet
Classic ezüst megállítótábla
Kétoldalas cserélhető plakátos kivitel
A hatékony "vevőfogó" cserélhető felülettel
20 093 Ft-tól
Tudj meg többet
Házunk tájáról
A Molino24 blog-magazinja
Vállalkozóként is kezdd okosan a 2024-es évet!
Vállalkozóként is kezdd okosan a 2024-es évet!
Tudj meg többet
Új arculat - új weboldal
Új arculat - új weboldal
Tudj meg többet
Mitől lesz ütős egy molinó?
Mitől lesz ütős egy molinó?
Tudj meg többet
© Copyright 2023 Pezsgő Party Kft. Minden jog fenntartva!
Arculat, honlaptervezés: Kreatív Vonalak és Perspex