Pista szereti az "Erős" méreteket

- így készül két nagy méretű molinó!

Mézes Bernadett
Mézes Bernadett
2024-06-06 12:44
Találd ki, melyik cég volt megrendelőnk? Termékeik minden szendvics elengedhetetlen „tartozékai” majd 80éve. Egyik legnépszerűbb termékük a „Pista” névre hallgat. Minden lehetőséget megragadnak a marketingre, ezért a Lakitelek mellett található két óriási alapanyagraktár szabad felületeit is hasznosítani akarták a márka erősítése során.
null

Univer cégcsoport 100% magyar tulajdonban lévő élelmiszeripari cégcsoport, akik két hungarikum gyártásával (Piros Arany, Erős Pista) is büszkélkedhetnek. A cég 1948-ban alakult, mára több, még külföldi céget is tömörítő cégcsoportként működnek. Tubusos, üveges, flakonos és tasakos termékeik Európán túl az USA-ban és még Ausztráliában is megtalálhatóak. Tuti, hogy a Te konyhádban is legalább egy termékük ott van. A hazai piacon is jelentős zöldség és gyümölcs felvásárlónak számítanak.

A Kecskeméti központ mellett, Lakiteleken található két nagy méretű alapanyag raktáruk, melyek - talán nem véletlen - két fél tubusra hasonlítanak. Az igazán beszédes „tubus” forma tehát ideális reklám hely. Nagy méretű és a cég termékeire asszociál. Igazán jó gondolat reklámfelületként hasznosítani. A kivitelezéssel pedig, minket a Molino24-et keresték fel és a molinóra, mint reklámhordozóra esett a választás.

A gyártás 2023. októberében kezdtük meg a megrendelő cégtől kapott nyomdakész grafikai anyaggal. Alapanyagnak természetesen itt is a jó minőségű öntött un. frontlit alapanyagot használtuk.

Molino alapanyagainkat ismerd meg ITT.

A méret már-már gigászi összesen 1100nm volt. Egy ekkora 2db 550nm molinó gyártását szegmentálva készítjük, azaz a kész anyagot „kisebb” 320cm széles egységekre bontjuk és így nyomtatjuk ki. A darabokat a nyomtatás során sorszámmal látjuk el, hogy tudjuk melyik darab, melyikhez passzol. Tiszta PUZZLE!
Az általunk használt oldószeres tinta természetesen, UV tűrő, hosszú élettartamú és a gyártás során magas festékterheléssel dolgozunk. Ez ugyan hosszabb idejű nyomtatást vesz igénybe, de cserébe a nyomat sokáig, jó pár évig élénk és szép marad!
Ezt követően a szegmentált darabokat hegesztéssel összeillesztjük. Egy bizonyos méret felett már a mi óriási üzemcsarnokunk sem elegendő az anyagok kiterítéséhez, ezért egy közeli sportcsarnokot szoktunk kibérelni, hogy az illesztéseket pontosan és szabad mozgásban kivitelezhessük.

Az összeillesztést követően van tehát két közel 550nm óriás molinónk, melyet ugyanúgy, mint kisebb társait el kell látnunk a rögzítéshez szükséges konfekcionálással. A megrendelés során a molinók rögzítési módját mindig előre pontosítjuk, ez most így volt. A speciális fél tubus formájú sátrakra történő rögzítéshez, hegesztéssel un. bújtatókat alakítottunk ki a molinók két hosszabb részén. A bújtatót úgy kell elképzelni, mint egy szoknya alján a felhajtás. Ezekbe a kis felhajtott résbe fogjuk a rögzítéshez szükséges horganyzott csöveket becsúsztatni.

A gyártás utolsó mozzanataként a csarnokban előkészítettük szállításra a kész anyagot. Ez annyit jelent, hogy megfelelő módon hajtottuk össze, így a helyszínen már csak minimálisan kell mozgatni, forgatni a súlyos kötegeket. Így garantáltan kéz alá fog esni minden a telepítésen. És voila! már kész is van a gyártás.

null

Párhuzamosan már zajlott a telepítés előkészítése is. Kollegáink többször jártak a helyszínen, hogy a rögzítési módokat és a telepítés kivitelezési módjait teszteljék. Mivel a „tubusok” 6 méter magasak és ívesek voltak, így ez nem is volt olyan könnyű feladat. A helyszínre 8 munkatárssal érkeztünk. Először az íves raktárak lábazatához az egyik oldalon rögzítettük, a bújtatókba illesztett horganyzott csöveket. Majd karabínerek és kötelek segítségével áthúztuk a másik oldalra a nyomatot. Végül itt is a bújtatóba dugtuk a csöveket és szintén a lábazathoz erősítettük őket. Spaniferekkel szabályozva ügyeltünk arra, hogy kellően feszes, ugyanakkor ne túl feszes legyen a reklámdekoráció.

Az elkészült két molino igazán látványosra sikerült, messziről hirdeti az Univer cég sikerét! A Molino24 csapatanevében köszönjük a megbízást! További töretlen üzleti sikereket kívánunk!

null
Legfrissebb cikkek
Mi az a banner?
Mi az a banner?
Tudj meg többet
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Tudj meg többet
Villámgyors kivitelezés
Villámgyors kivitelezés
Tudj meg többet
Kiállításra készülöknek
Kiállításra készülöknek
Tudj meg többet
Legnépszerűbbek
Molino készítés, molinó gyártás, reklámponyva
Villámgyors molinó nyomtatás!
1 munkanap alatt, többféle alapanyagra is kérheted
2 300 Ft-tól
Tudj meg többet
Cégtábla, reklámtábla - sík
A cetlik ideje lejárt!
Találd meg a tökéletes, szemet gyönyörködtető táblát üzeneted közvetítésére
6 175 Ft-tól
Tudj meg többet
Autómágnes, mágnes matrica
Csak felteszem - leveszem!
Nyom nélkül eltávolítható reklámfelület, változatos méretben és formában
7 500 Ft-tól
Tudj meg többet
Standard Roll up
A kötelező alapfelszereltség
Mutasd meg magad bárhol, bármikor!
21 081 Ft-tól
Tudj meg többet
Classic ezüst megállítótábla
Kétoldalas cserélhető plakátos kivitel
A hatékony "vevőfogó" cserélhető felülettel
20 093 Ft-tól
Tudj meg többet
Házunk tájáról
A Molino24 blog-magazinja
Meleged van? Adunk egy tippet
Meleged van? Adunk egy tippet
Jégvilág Nyíregyházi Állatkert
Tudj meg többet
Milyen a nyomdaipar jövője -
Milyen a nyomdaipar jövője -
Innovációk és trendek a DRUPA2024-en
Tudj meg többet
Pista  szereti az "Erős" méreteket
Pista szereti az "Erős" méreteket
- így készül két nagy méretű molinó!
Tudj meg többet
© Copyright 2023 Pezsgő Party Kft. Minden jog fenntartva!
Arculat, honlaptervezés: Kreatív Vonalak és Perspex