Itt a Titok, hogyan kerüld meg az online hirdetéseket

és mégis növekedj cégeddel!

Mézes Bernadett
Mézes Bernadett
2024-04-18 15:18
Manapság annyi inger, hír, információ ér minket digitálisan, minden lehetséges platformról, hogy lassan elkezdünk kiszakadni, távolságot tartani ezektől a behatásoktól. Ömlik ránk a hirdetés az alkalmazásokban, a közösségi médiában, az e-mailekben, a rádióban, a tévében és az online hirdetési helyek csak nőnek. Mivel ilyen sok árad ránk, elkezdünk különféle módokat találni a kikapcsolásra vagy egyszerűen csak a figyelmen kívül hagyjuk, amennyire lehet ezeket a hirdetéseket. Az angolnak már kifejezése is van rá „news avoidance” azaz hírelkerülés. A digitális módszerek hatékonysága tehát csökken, ha nem is látványosan, de szép lassan.

Mit szólsz hozzá, ha elárulom, hogy van egy másik marketing módszer, amelyet sok induló és kisvállalkozás alábecsül, nem használ. Olyan, amelyről nem lehet leiratkozni, gyorsan el-átkattintani? És csupán egyszer kell érte fizetni függetlenül attól, hogy hány megjelenítést produkál!
Túl jól hangzik, hogy igaz legyen?
Pedig NEM az és nem is titok, valójában Te is ismered és tudod, hogy jó! Olyan módszer, ami kiemel téged a versenytársak közül és gyorsabban repít el az indulástól a vágyott bevétel célodig, mint a többi eszköz.

null

A válasz: offline reklámeszközök Ez egy klasszikus marketing eszköztár, melyet sokan régimódi hirdetési módszernek tekintenek, de kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a túltelített digitális hirdetési piacról olyan helyre kerülj, ahol erőfeszítéseid és befektetéseid garantáltan kiemelkednek és vevőid felfigyelnek rád. Sokféleképpen használható eszközök, de fontos, hogy a megfelelőt találd meg arra, amit-ahol és mikor hirdetsz.

Weboldalunkon rengeteg ötletet találsz, de néhányat kiemelek:
Ha üzleted van, akkor már ismered a reklámtáblákat, minimum eggyel - amin a cég neve és adószáma van - Te is rendelkezel. Egy jó reklámtábla ettől több! Táblákat sok helyen elhelyezhetsz, az üzlet homlokzatán, a kirakatban, bent az üzletben vagy engedéllyel üzletedtől távolabb is akár, olyan forgalmas helyen, ami hozzád közel esik vagy más kapcsolódó üzletben!
Például: egy virágboltos összefoghat egy csokoládé üzlettel és kölcsönösen reklámozhatják egymást! A virágboltosnál a csokiüzlet tábláját láthatják a vevők, a csokiüzletnél a virágüzletét. Hisz ezek jól kapcsolódó termékek: Ha virágot veszek ajándékba csokit is viszek mellé 😊 és fordítva. Egy kis tábla és már fel is hívom a vevő figyelmét és kölcsönösen segítjük egymást. Ilyen kapcsolódás lehet a több üzletág közt is: butik-cipőbolt, illatszerbolt-szépségszalon, stb..

Ennek a költséghatékony nyomdai terméknek azonban sokkal több felhasználási területe van. A jelzések elhelyezése üzleted környezetében, nem csak abban segít, hogy az emberek megtaláljanak, hanem a tudatalatti emlékezést is segíti! Ha egy leendő vevőd később keres hasonló terméket vagy szolgáltatást be fog ugrani, hogy látta valahol a hirdetést és az is hogy hol. Már persze ha elég emlékezetes.
M24 Tipp: Hasznos lehet a táblákat egyedi formára vágatni vagy meglepő, megkapó üzenetet grafikát alkalmazni.

null

Természetesen léteznek kreatívabb módok is a szabadban történő reklámozásra, például plakát, óriásplakát, roll-up bannerek, padlómatrica vagy a megállítótábla. Ezek mind nagyszerű lehetőséget nyújtanak a figyelem felkeltésére. Szószerint a vevőid „orra elé” „lábuk alá” helyezhetők, ráadásul pont ott és akkor, amikor Te is ott vagy! Rakd ki üzleted elé egy vonzó ajánlattal vagy egy meghökkentő mondattal és tuti a siker. A legtöbb eszköz többféle méretben és stabilitást adó talppal is elérhetők. Biztos, hogy megtalálod a legmegfelelőbb kombinációt. A krétával írható FA megállítótáblánkon például akár óránként változtathatod a tartalmat! Tesztelheted melyik szöveg - akció jön be leginkább vevőidnek és mindezt egyszeri pár 10 000Ft beruházás áráért. Ez az összeg az online térben talán egy napra elegendő és jó ha pár embert elérsz vele!
A szöveg az üzenet, a kép amit használsz nagyon fontos: Ha képes vagy megmosolyogtatni az embereket, emlékezni fognak rád!
Íme a 3 legfontosabb dolog, amit tarts szem előtt reklámeszközeid kiválasztásánál és alkalmazásánál:

1. Legyen egyszerű. Az üzenet a használt grafika nem lehet bonyolult, merész minták, kontrasztos színek, a lehető legkevesebb szöveg. Elvégre vagy messziről nézik majd, vagy éppen csak elsétálnak előtte nincs idő, alkalom a hosszas olvasgatásra. De formában érdemes gondolkodni a szögletes elvész a sok hasonló közt.
2. Mennyiség és méret. Itt nem igaz a mondás a kevesebb több, pont fordítva: A nagyobb jobb és a több, több. Bátran használj a helyre rakható legnagyobb eszközt és akár többet is. Egy megállítótáblából az üzlet mindkét oldalán elfér 1-1 darab, de nem véletlen találsz sok étterem mosdójában is plakátot, táblát. Amíg sorban állunk ráérünk olvasgatni…
3. Helyszín. Ez rendkívül fontos, ügyelj arra, hogy a lehető legtöbb áthaladó forgalom számára jól látható hely legyen, akadályok nélkül az a hely ahová kihelyezed az eszközt. Győződj meg arról, hogy ehhez a helyhez a legmegfelelőbb terméket és üzenetet választod*

A reklámeszközök tehát valóban egyszerű és költséghatékony reklámozási módszerek, amit nem lehet kikapcsolni. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, és ne hagyd, hogy versenytársaid legyőzzenek!

null
Legfrissebb cikkek
Mi az a banner?
Mi az a banner?
Tudj meg többet
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Tudj meg többet
Villámgyors kivitelezés
Villámgyors kivitelezés
Tudj meg többet
Kiállításra készülöknek
Kiállításra készülöknek
Tudj meg többet
Legnépszerűbbek
Molino készítés, molinó gyártás, reklámponyva
Villámgyors molinó nyomtatás!
1 munkanap alatt, többféle alapanyagra is kérheted
2 300 Ft-tól
Tudj meg többet
Cégtábla, reklámtábla - sík
A cetlik ideje lejárt!
Találd meg a tökéletes, szemet gyönyörködtető táblát üzeneted közvetítésére
6 175 Ft-tól
Tudj meg többet
Autómágnes, mágnes matrica
Csak felteszem - leveszem!
Nyom nélkül eltávolítható reklámfelület, változatos méretben és formában
7 500 Ft-tól
Tudj meg többet
Standard Roll up
A kötelező alapfelszereltség
Mutasd meg magad bárhol, bármikor!
21 081 Ft-tól
Tudj meg többet
Classic ezüst megállítótábla
Kétoldalas cserélhető plakátos kivitel
A hatékony "vevőfogó" cserélhető felülettel
20 093 Ft-tól
Tudj meg többet
Házunk tájáról
A Molino24 blog-magazinja
Meleged van? Adunk egy tippet
Meleged van? Adunk egy tippet
Jégvilág Nyíregyházi Állatkert
Tudj meg többet
Milyen a nyomdaipar jövője -
Milyen a nyomdaipar jövője -
Innovációk és trendek a DRUPA2024-en
Tudj meg többet
Pista  szereti az "Erős" méreteket
Pista szereti az "Erős" méreteket
- így készül két nagy méretű molinó!
Tudj meg többet
© Copyright 2023 Pezsgő Party Kft. Minden jog fenntartva!
Arculat, honlaptervezés: Kreatív Vonalak és Perspex