Induló vállalkozásoknak

Marketing kezdőknek, alacsony büdzséből!

Mézes Bernadett
Mézes Bernadett
2023-05-15 10:44
Amikor valaki a semmiből indulva szeretné vállalkozását sikeressé tenni, igazi 22-es csapdájával szembesül: Vásárlókra lenne szükség, hogy bevételt szerezzen, ugyanakkor bevételre lenne szükség, hogy a vásárlókat legyen miből megszólítani. Ebből a lehetetlen helyzetből azok tudnak kinőni, akik elsajátítják a fontossági sorrend bölcs eldöntésének képességét. Kulcsfontosságú ugyanis, hogy mindig a szituációnak megfelelően el tudjuk dönteni, minek kell tökéletesnek lennie, minek elég jónak, és mi ami még felesleges. Ez aranyszabályként mindenre jól működik egy cég életében. Mivel mi elsősorban a céged megjelenésében tudunk segíteni neked, ezért ebben a témakörben szedtünk csokorba számodra néhány tanácsot.
Mivel mi elsősorban a céged megjelenésében tudunk segíteni neked, ezért ebben a témakörben szedtünk csokorba számodra néhány tanácsot.
null

A vizuális megjelenésed alapja egy arculat lehet. Ennek középpontjában jellemzően egy logó van, majd az abból kiinduló színvilág, betűtípus, stílus és esetleg egyéb kiegészítő grafikák. Ezeket sokan félreértik, mert nem az a legfontosabb szerepük, hogy szépek legyenek. Persze, lehetnek azok is, de a fő feladatuk az, hogy segítsenek a potenciális vásárlóidnak abban, hogy azonosítani tudjanak téged. Hogy könnyebben meg tudjanak jegyezni, és legközelebb felismerni, ha újra találkoznak veled. Ha például egy hirdetésedet látják, rögtön tudják Te vagy az. Vagyis lehetsz szép, de ha mindenki más is pontosan ugyanúgy szép, akkor nehezen leszel megjegyezhető. Ha a legnagyobb márkát arculatát megnézzük, akkor önmagukban lehet, hogy nem szépek, mégis egy esztétikus és felismerhető összképet adnak. Erre törekedj Te is.

Ha csak egy sarki zöldségest, fodrászüzletet, virágboltot, hentest vagy pékséget akarunk nyitni, elképzelhető hogy elhagyható az arculat induláskor. Ezek ugyanis - ha kiválóan űzik szakmájukat - akkor is sikeresen tudnak fejlődni, ha még ez hiányzik is. Ha egy kirakattal rendelkező üzletet nyitsz vagy egy üzletsoron próbálsz kitűnni, esetleg egy éttermet, cukrászdát tervezel, akkor megnő az arculat jelentősége. Nyilván nagy előny, ha rendelkezel ilyen irányú ízléssel és tudással, de ha nem, akkor se félj egy grafikustól segítséget kérni. Ha pedig a város legjobb helyét szeretnéd megnyitni akármelyik iparágban, prémium terméket vagy szolgáltatást tervezel árulni, netán több üzletben vagy webes jelenlétben is gondolkozol, akkor a legjobb grafikust érdemes keresned. Mint mindent a mai világban, a vizualitást is sokan szubjektív kérdésként kezelik. Kétségtelenül van benne az is, de azért ez egy szakma. Egy profi grafikus abban tud segíteni a tudásával és tapasztalatával, hogy miként tud a célcsoportod számára ízléses, tetszetős és kifejező lenni megjelenésed. De ahogy fent írtuk: nem minden típusú üzletben és nem minden piaci helyzetben célszerű megcéloznod rögtön a plafont. A kulcs pont az, hogy észrevedd, mikor először puritán módon az üzleti elképzelés létjogosultságát kellene igazolnod és azt is, mikor érdemes szintet lépned, és jobbra váltani ezen a téren.

Ha már van valamilyen arculatod, akkor arra érdemes figyelned, hogy az köszönjön vissza minden megjelenéseden. Nem arra kell itt gondolni, hogy mindenre odabiggyeszted a logódat, néha elég ha a színvilág, a betűtípus vagy más jellemző dolog van következetesen használva. (Ha már a profi grafikus szintnél tartasz, nagy segítség, hogy ő minden ilyen kérdést végiggondol neked)

Egy cégtábla mindenféle üzletnél elengedhetetlen (és ugyebár kötelező is). Erre a célra első szinten egy habosított PVC tábla is tökéletes lehet, fentebbieknél elgondolkozhatsz akár 3D-s vagy világítós kivitelben is.
Ha van kirakatod, használhatsz feltűnő vagy stílusos kirakatdekorációt vagy ablakfóliát. Esetleg egy üveg mögé elhelyezett rollupot. Itt nem célszerű 15 féle szolgáltatást felsorolni, de a céged fő üzenete vagy értéke szépen kidomborítható vele. Pl. “Tradicionális görög ételek”, “Ingatlanügyintézés jutalék nélkül”, “Órajavítás akár egy órán belül”, “A város legnagyobb hamburgere”. Ez addig nagyon hasznos, amíg nem ismernek meg az emberek, mert segítesz nekik abban, hogy miként jegyezzenek meg. Ha már közismert leszel, akkor pedig átválthatsz ezeken a felületeken kampányokra. Pédául egy kávézónál hirdetheted az izgalmas szezonális lattét, egy hamburgerezőnél a limitált ajánlatot, egy sportboltban a legújabb modern futócipőt.
Egy megállítótábla cserélhető plakáttal vagy írható krétafelülettel hasznos és évekig használható eszköz. Jó befektetés, ha rendszeresen hirdetsz akciókat. A gyalogos forgalom útvonalába téve (amennyiben ezt a helyi szabályok lehetővé teszik) akaratlanul is észreveszik!

Ugyancsak tartós évekig használható eszköz a PVC molinó, ha kerítésed van vagy van egy szabad falfelületed, akkor már messziről is láthatják a reklámod. Ráadásul a molinó egy mobil eszköz, egyszerűen viheted egy kiállítása vagy vásárra is.
Indulásnál ezek a legalapvetőbb eszközök. Ha sikerül átlépned a kezdeti nehéz időszakon, szépen tudod majd bővíteni és csinosítani az eszköztárad. Ha segítség kell az elején a megfelelő megoldások kiválasztásában, fordulj nyugodtan ezekkel a kérdésekkel is hozzánk bizalommal. Sok induló cégnek segítettünk már az ideális első lépések megtételében. Nagy kalandba vágtál bele, sok sikert és kitartást!

Legfrissebb cikkek
Mi az a banner?
Mi az a banner?
Tudj meg többet
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Ilyen matrica kell neked, ha elektromos autó pályázaton nyertél
Tudj meg többet
Villámgyors kivitelezés
Villámgyors kivitelezés
Tudj meg többet
Kiállításra készülöknek
Kiállításra készülöknek
Tudj meg többet
Legnépszerűbbek
Molino készítés, molinó gyártás, reklámponyva
Villámgyors molinó nyomtatás!
1 munkanap alatt, többféle alapanyagra is kérheted
2 300 Ft-tól
Tudj meg többet
Cégtábla, reklámtábla - sík
A cetlik ideje lejárt!
Találd meg a tökéletes, szemet gyönyörködtető táblát üzeneted közvetítésére
6 175 Ft-tól
Tudj meg többet
Autómágnes, mágnes matrica
Csak felteszem - leveszem!
Nyom nélkül eltávolítható reklámfelület, változatos méretben és formában
7 500 Ft-tól
Tudj meg többet
Standard Roll up
A kötelező alapfelszereltség
Mutasd meg magad bárhol, bármikor!
21 081 Ft-tól
Tudj meg többet
Classic ezüst megállítótábla
Kétoldalas cserélhető plakátos kivitel
A hatékony "vevőfogó" cserélhető felülettel
20 093 Ft-tól
Tudj meg többet
Házunk tájáról
A Molino24 blog-magazinja
Meleged van? Adunk egy tippet
Meleged van? Adunk egy tippet
Jégvilág Nyíregyházi Állatkert
Tudj meg többet
Milyen a nyomdaipar jövője -
Milyen a nyomdaipar jövője -
Innovációk és trendek a DRUPA2024-en
Tudj meg többet
Pista  szereti az "Erős" méreteket
Pista szereti az "Erős" méreteket
- így készül két nagy méretű molinó!
Tudj meg többet
© Copyright 2023 Pezsgő Party Kft. Minden jog fenntartva!
Arculat, honlaptervezés: Kreatív Vonalak és Perspex