Ápol és eltakar egy újjászületés során,

az esztergom-i Sándor-palota mesh háló kivitelezése

Mézes Bernadett
Mézes Bernadett
2024-03-13 13:38
Magyarország első városának, Esztergomnak ikonikus épülete a Sándor-palota. Az épület hosszú évtizedek óta várja sorsának jobbra fordulását. Január végén a palota felújításának építészeti tervpályázatán eredményt hirdettek, így nekünk is eszünkbe jutott a kapcsolódási pont köztünk és a Sándor-palota épülete között. Ha kíváncsi vagy, hol is van ez pont, olvasd el alábbi esettanulmányunkat és nézd meg videonkat.
Mi volt a probléma?

Az esztergomi Sándor-palota hosszú idő óta üresen áll, és romos állapota miatt sürgős beavatkozásra szorul. Az épület tulajdonosa a MOL-Új Európa Alapítvány, 2022-ben keresett meg minket azzal a döntésükkel, hogy az épületet felújítják. Egy ilyen műemlék jellegű épület esetében, ez több évig tartó folyamat és szerették volna, ha ez az ikonikus épület valamilyen módon a munkálatok alatt is a legjobb „arcát” mutathatná. Az alap probléma tehát adott: olyan vizuális megoldást kellett kialakítani, amely hosszútávon képes eltakarni a palota épületét.

Természetesen volt megoldásunk!

A felújítás első lépéseként a Molino24 feladata egy olyan vizuális megoldás kidolgozása volt, amely képes leplezni az épület hiányosságait, miközben pozitív figyelmet generál az épület és a felújítási projekt iránt. Olyan mesh hálóból vagy köznapi nevén épülethálóból készült épületcsomagolás gyártását és kihelyezését javasoltuk, amely képes eltakarni a romos állapotokat és hosszútávon, az időjárás viszontagságait jól tűrő módon képes helyt állni, egy stabil alumínium szerkezetre fesztíve.
A háló grafikai tervezését a megrendelő intézte, figyelembe vették az esztergomi városképet, a történelmi épület architekturális jelentőségét és az épület korábbi kinézete alapján egy rajzolt grafikát álmodtak meg. Így a látvány nosztalgiát ébreszt és egyben a városi környezetbe is illeszkedő látványosságot nyújt. A gyártás során prémium, hosszú élettartamú és B1 tűzvédelmi besorolású alapanyagot használtunk, hogy a felújítási munkálatok teljes időtartama alatt - több évig - szép maradjon. A tartószerkezet gyártását is pontos tervezés előzte meg, majd a kész vázra a kész mesh hálót kollegáink kifeszítették.

Eredmény

A projekt sikeresen hozzájárult az esztergomi Sándor-palota vizuális megjelenésének javításához, miközben felhívja a figyelmet a helyi kultúra és történelem fontosságára. A Molino24.hu csapata által készített mesh háló lehetővé tette, hogy az épület már a felújítási munkálatok előtt is pozitív benyomást keltsen az arra járókban és az esztergomi közösségben. Ezúton is gratulálunk a nyertes tervezőirodának, köszönjük az Alapítványi tulajdonos megrendelését! Reméljük hamarosan láthatjuk terveik megvalósulását és a kész megújult épületet.

null
Legfrissebb cikkek
Molino24 - Nem látszol? Nem játszol!
Molino24 - Nem látszol? Nem játszol!
Tudj meg többet
Választás 2024
Választás 2024
Tudj meg többet
Ha „füstöl a radiál!”
Ha „füstöl a radiál!”
Tudj meg többet
Reklámtáblák, cégtáblák jelentősége és alapanyagai
Reklámtáblák, cégtáblák jelentősége és alapanyagai
Tudj meg többet
Legnépszerűbbek
Molino készítés, molinó gyártás, reklámponyva
Villámgyors molinó nyomtatás!
1 munkanap alatt, többféle alapanyagra is kérheted
2 300 Ft-tól
Tudj meg többet
Cégtábla, reklámtábla - sík
A cetlik ideje lejárt!
Találd meg a tökéletes, szemet gyönyörködtető táblát üzeneted közvetítésére
6 175 Ft-tól
Tudj meg többet
Autómágnes, mágnes matrica
Csak felteszem - leveszem!
Nyom nélkül eltávolítható reklámfelület, változatos méretben és formában
7 500 Ft-tól
Tudj meg többet
Standard Roll up
A kötelező alapfelszereltség
Mutasd meg magad bárhol, bármikor!
21 081 Ft-tól
Tudj meg többet
Classic ezüst megállítótábla
Kétoldalas cserélhető plakátos kivitel
A hatékony "vevőfogó" cserélhető felülettel
20 093 Ft-tól
Tudj meg többet
Házunk tájáról
A Molino24 blog-magazinja
Vállalkozóként is kezdd okosan a 2024-es évet!
Vállalkozóként is kezdd okosan a 2024-es évet!
Tudj meg többet
Új arculat - új weboldal
Új arculat - új weboldal
Tudj meg többet
Mitől lesz ütős egy molinó?
Mitől lesz ütős egy molinó?
Tudj meg többet
© Copyright 2023 Pezsgő Party Kft. Minden jog fenntartva!
Arculat, honlaptervezés: Kreatív Vonalak és Perspex