Close
Festővászon View larger

Festővászon 350g

Festővászon nyomtatás árlista

0-5m2: 7500Ft/m2
5-20m2: 5200Ft/m2
20m2 felett: 4500Ft/m2

+ÁFA

Digitális nyomtatás rendelés

Több Információ

Információ

Festővászon nyomtatás? Mi komolyan vesszük! Örök élettartam garancia, Giclee művészi minőség!

Az általunk használt digitális technológia a ma kapható és elvárható legjobb minőséget nyújtja. A színek beltéren legalább 10 de az Epson hivatalos eredményei alapján akár 50 vagy 100 évig nem fakulnak. A speciális bevonattal ellátott nyomtatott festővászon segítségével művészi, dekoratív eredményt érhetünk el a hagyományos textil vagy papír alapú nyomathordozókkal szemben. A nyomtatott festővászon anyaga és felülete megegyezik a normál (festők által használt) festővászon felületével, tehát látható és tapintható a struktúrált szőtt textil felület. A nyomtatott festővászon festőművészek számára és hasznos. Pl. reprodukció nyomtatás 1-1 eladott műről mely megmarad emléknek, eladásra szánt reprodukció nyomtatás...stb. Múzeumoknak, galériáknak bevételt jelenthet egy kiállítás alkalmával nyomtatott vászonképek értékesítése. A festmény reprodukció mellett igényes fotóminőségű vászonkép is nyomtatható bármilyen tartalommal otthonra vagy irodába. A festővászon alapanyagunk minőségi Német gyártmány, megfelelő PH értékű és mindig csúcsminőségű csíkmentes, színhelyes 2880dpi felbontással és 12 színes digitális nyomtatóval nyomtatjuk eredeti UV álló pigmentes festékekkel.

A következő képpel próbáljuk illusztrálni mi a különbség a hagyományos 4 vagy 6 színes nyomtatás és a 12 színes (direkt élénk színeket is tartalmazó) nyomtatási rendszerek között:
12 színű nyomtatás, csúcsminőségű fotónyomtatás

Festővászon nyomtatási minőség

"CSÚCSMINŐSÉG": 2880dpi felbontás: Még nagyítóval is alig látható tintacseppek, részletek, rendkívüli színhelyesség, vibráló élénk színek!
Festővászon nyomtatási minőség

Nyomtatott festővászon felhasználási példák, ötletek:

- Festmény nyomtatás, művészi reprodukció
- Fotó nyomtatás vászonra, falra akasztható vászonkép, egyéb lakberendezési dekoráció
- Emlék nyomat vagy eladásra szánt reprodukció festőknek
- Vázlat, félkész festmény nyomtatás tovább festés céljából

Vászon feszítés

A nyomtatott festővásznat minden esetben un. vakráma feszítő keretre kell felfeszíteni, majd igény szerint keretezni ha szükséges. Feszítés nélkül az anyag széle felpöndörödik a természetes pamut alapanyag miatt.

Mi a Giclée nyomtatás?

A Giclee művészi nyomat a lehető legtökéletesebb nyomtatott reprodukciós megoldás. Fontos, hogy csak minőségi textil festővászon, UV álló pigmentes festék, tökéletes felbontás és színkalibrált tintasugaras nyomtató rendszer biztosítja a megfelelő eredményt. A nyomtatás persze mint sem ér megfelelő forráskép nélkül. A legjobb giclée megoldás professzionális szkennelt vagy fotózott képanyagból érhető el. A Giclée szó a francia "fröcsköl" szóból ered, ami a tintasugaras nyomtatásra utal (így nyomtat a Molino24 is). A Giclée művészi nyomatok általában limitált kiadású festmény vagy grafika reprodukciók és az egyediség érdekében az eredeti szerző szignálja a nyomat alját.

Nyomtatott festővászon technikai információk

- Alapanyag: 100% pamut
- Megfelelő PH érték a hosszú élettartam érdekében (a túl savas kémhatás miatt is fakul a festék, nem csak az UV sugárzás hatására! A megfelelő PH érték hosszú élettartamot biztosít.)
- Felület: Matt (a festővászon lakozzásával fényessé tehető)
- Súly: 340gr/m2
- Max. nyomtatható szélesség 1100mm (a hossz. több méter is lehet)

Nyomtatott festővászon, Giclée nyomat élettartam beltéren

A nyomtatott festővászon élettartama beltéren akár 100 év is lehet amennyiben megfelelően védjük a közvetlen napsugárzás káros hatásaitól. Ebben az esetben szinte bármennyi garancia vállalható a színek fakulására.

Close