Close
Festővászon 340g View larger

Canson festővászon 385g

Múzeumi minőségű festővászon nyomtatva:

0-5m2 között: 9800Ft/m2
5 felett: 8000Ft/m2

+ÁFA

Digitális nyomtatás rendelés

Több Információ

Információ

Canson művészeti minőségű vászon alapanyag + 12 színű, színkalibrált nyomtatás + szaktudás = múzeumi minőség!

A Canson márkanév ismert a képzőművészek körében. Innováció, minőség és karakter jellemzi a Canson-Infinity nyomtatható művészeti alapanyagokat. A több száz éves papírgyártási tapasztalat, természetes alapanyagok és a legmodernebb mikroporózus bevonat ötvözésével készül az a legmagasabb minőséget képviselő festővászon alapanyag, melyet mi is használunk. A Canson Museum Pro 385g-os nyomtatható vászon savmentes és optikai fehérítő mentes. Ezekkel a tulajdonságokkal, valamint a certifikációnak köszönhetően biztosítjuk, hogy a nálunk készült Fine Art nyomatok nem fakulnak ki normál használat mellett évtizedekig, akár több mint 100 évig.

Savmentes (PH semleges) alapanyag: Nem csak az UV sugárzás roncsolja (fakítja) a színeket! Egy átlagos jó minőségű nyomathordozó is hosszú távon tönkre teszi a szín pigmenteket.

Optikai fehérítő mentes alapanyag: A Canson tapasztalata garancia arra, hogy hófehér alapanyagot gyártson a textiliparban jól ismert optikai fehérítő használata nélkül is!

12 színes pigment festékes nyomtatási rendszer: Az általunk használt nyomtató nem csak színhelyes nyomatokat produkál, de az alap nyomdai színek mellett további extra színeket használ amely kitolja a nyomaton látható színspektrumot. Ez különösen élénk vibráló színű alkotások nyomtatásánál előnyös.

A következő képpel próbáljuk illusztrálni mi a különbség a hagyományos 4 vagy 6, 9 színes nyomtatás és a 12 színes (direkt élénk színeket is tartalmazó) nyomtatási rendszerek között:
12 színű nyomtatás, csúcsminőségű fotónyomtatás

Canson Museum Pro 385g nyomtatási minőség

"CSÚCSMINŐSÉG": 2880dpi felbontás: Még nagyítóval is alig látható tintacseppek, részletek, rendkívüli színhelyesség, vibráló élénk színek!
Festővászon nyomtatási minőség

Nyomtatott festővászon felhasználási példák, ötletek:

- Festmény nyomtatás, művészi reprodukció
- Fotó nyomtatás vászonra, falra akasztható vászonkép, egyéb lakberendezési dekoráció
- Emlék nyomat vagy eladásra szánt reprodukció festőknek
- Vázlat, félkész festmény nyomtatás tovább festés céljából

- Giclée nyomtatás
- Múzeumok, képzőművészek részére művészeti nyomat gyártás

Vászon feszítés

A nyomtatott festővásznat minden esetben un. vakráma feszítő keretre kell felfeszíteni, majd igény szerint keretezni ha szükséges. Feszítés nélkül az anyag széle felpöndörödik a természetes pamut alapanyag miatt.

Mi a Giclée, Fine Art nyomtatás?

A Giclée régi szakzsargon, mára már az eredeti meghatározásnál is magasabb minőségre vagyunk képesek. A Giclée francia "fröcsköl" szó mely a tintasugaras nyomtatásra utal. Egy minőségi Giclee nyomat színkalibrált grafikai környezetben, pigment festékes tintasugaras nyomtatóval készült reprodukciós nyomatot jelent, mely nem csak vizuálisan szinte azonos az eredeti művel, de évtizedes tartóssággal kell, hogy rendelkezzen. Az új kor, új képzőművészeti felületek megjelenését is hozta (digitális fotózás, számítógépes grafika, illusztráció) melynél olyan felbontást és színeket kell nyomtatni melyre ez előtt nem volt igény. A legújabb múzeumi minőségű Giclée nyomtatásnál a tartósság mellett fontos a minél szélesebb színspektrum elérése. Erre alkalmas az általunk használt nyomtató is mely 12 színt használ, az alap nyomdai színek (6 vagy 9 színes nyomtatók) mellett direkt színeket is. 

Nyomtatott Canson festővászon technikai információk

- Alapanyag: 100% pamut, savmentes és optikai fehérítő mentes
- Megfelelő PH érték a hosszú élettartam érdekében (a túl savas kémhatás miatt is fakul a festék, nem csak az UV sugárzás hatására! A megfelelő PH érték hosszú élettartamot biztosít.)
- Certifikált, tesztelt alapanyag - nyomtatófesték kombináció
- Felület: Matt (a festővászon lakozzásával fényessé tehető)
- Súly: 385g/m2
- Max. nyomtatható szélesség 1100mm (a hossz. több méter is lehet)

Nyomtatott festővászon, Giclée nyomat élettartam beltéren

A nyomtatott festővászon élettartama beltéren akár 100 év is lehet amennyiben megfelelően védjük a közvetlen napsugárzás káros hatásaitól. Ebben az esetben szinte bármennyi garancia vállalható a színek fakulására.

Close